Twijfel versus vertrouwen

Twijfel Vs Vertrouwen

By Van Overberghe Gudrun

Dat eeuwige twijfelen altijd, vooral aan onszelf dan.
Dat gevoel van twijfel maakt dat je geen stap verder komt. Steeds opnieuw krijg je bij een super idee die pop-ups in je hoofd.

  • Ik weet nog niet genoeg
  • Ik ga dat niet kunnen
  • Ze gaan mij maar niks vinden
  • Die ander is beter
  • Er is al genoeg van dat

Herkenbaar voor velen, en wij zijn de personen die er vaak nog een schepje bovenop doen als we in de spiegel kijken.

Dan gaat twijfel hoogtij vieren, en vliegt je super idee de vuilbak in.

Heel dit proces wordt dan vaak gevolgd door een iets donkere periode waarin jij met jezelf de vloer gaat vegen. Je hebt in niks geen zin meer, hangt in de zetel of voor je computer. Heb geen zin om lekker eten te maken en bezondigd je dan maar aan fastfood enzovoorts

Tegenover twijfelen staat vertrouwen.

Vertrouwen wekt heel andere gevoelens op. Als we vertrouwen hebben weten we dat het goed komt, dat alles wat we nodig hebben om ons super idee uit te voeren onze richting uitkomt.

Dit kan ik jullie meegeven uit ervaring, de juiste mensen, de tijd en het geld en nog zoveel meer, echt alles wat er moet zijn komt naar je toe als je er vertrouwen in hebt. Soms de allerlaatste dag, maar het is er altijd.

Ik schreef deze blog omdat ik vanmorgen de quote doorkreeg bij een meditatie.

Ik moest er dan ook de foto van een poort bij plaatsen, een foto die ik zelf nam.

Deze uitleg kreeg ik erbij:

Als je twijfelt sta je achter de poort, je kan alles zien maar er niet bij komen omdat je als het ware achter de tralies staat. Bij vertrouwen gaat de poort open kan je erdoor heen wandelen, dan ligt alles binnen handbereik.

De hele dag heb ik dit alles laten malen door mijn hoofd omdat ik niet de kans kreeg alles neer te schrijven.

Steeds weer kwamen mensen aan wie ik deze boodschap mocht doorgeven, klanten, familie, maar het mooiste was het meisje van 12jaar.

Mijn vriendin zat in de file en dacht: “Ik kan beter eens langs gaan bij Gudrun” Ze had een meisje bij ‘een schatje’

Met het nieuwe schooljaar voor de deur kwamen we in een zeer intens gesprek en ik heb haar dingen vertelt die ze over zichzelf moest weten. Bij het buitengaan heb ik haar een kaartje gegeven met de belangrijkste woorden van ons gesprek. De bedoeling is dat ze dit in haar agenda steekt zodat ze heel het schooljaar lang weet hoe mooi en speciaal ze is. Zo blijft ons gesprek tastbaar. Dit gaat je leven veranderen en daar ben ik zeker van.

Hoe mooi was deze dag, die ik vol vertrouwen ben begonnen.

Follow

About the Author

Het mooie in andere mensen zien en ook hoe ze het zichzelf vaak moeilijk maken. Dat is de reden waarom ik ben wie ik ben en mijn ding in de wereld wil zetten. Om mensen te laten inzien dat ze ten alle tijden gelukkig kunnen zijn. En dat zonder dat ze iets of iemand nodig hebben. Alleen met de kracht van je gedachten kan je heel je leven veranderen.

(2) comments

Add Your Reply